Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2013 16:43 - Древната добротетел СПЕСТЯВАНЕ. Вреди ли тя на общото благо и на индивида като цяло?
Автор: patoci Категория: Бизнес   
Прочетен: 2575 Коментари: 0 Гласове:
2



image

Нормално е човек да оплита краката преди да проходи в света на изобилието. По презумпция смятаме, че си начинаещ, щом четеш редовете на "Парични Патоци" и се надяваме тези, които се смятат за изключение да не се газират нещо още в началото на абзаца. По пътя към успеха ще чуваш най-различни мнения и насоки относно спестяването. ЗА или ПРОТИВ? Някои авторитети ще твърдят, че то е особено важно звено от способността на субекта да създава парична маса, други ще твърдят, че спестяването е вредно и води до излишно задържане на пари, че чрез спестяване не се забогатява, а освен това се получава "застой в икономиката", понеже, ако всички започнат да "скатават" за черни дни и когато няма потребление, се забавя паричния кръговрат и всички страдат. През последните години заблудите относно спестяването така омотаха мислите на редовия българин, че просто няма как да разпръснем гъстата мъгла само с тази публикация.

Какво означава "спестявам"? Просто складирам пари, отлагам потреблението си за по-късен момент или е нещо, за което тепърва ще стане дума...

Неправилната употреба на думите може да доведе до тежки последствия в разбирането на основни понятия, които с времето стават част от начина на мислене на даден човек, а от там се проявяват и в действията му. Затова Господ старателно е поместил мозък в черепа ти, за да ти служи като главно оръжие и инструмент в живота, но е пропуснал да отбележи, че той е най-полезен и много по-ефективен, когато се използва за мислене, отколкото за възприемане и запаметяване на различни мнения например (съмнявай се дори и в това, което пишем тук). Така, че използвай си го сега и виж до какви изводи можеш да стигнеш от историята почерпана директно из личния ни опит, касаеща две апетитни секси сестри, боравещи с пари.

Това са две наши стари познайници - Ева Параскева и по-малката й сестра Дида Параскева от Добрич. (И ние не знаем защо, но във всички поучителни истории и приказки винаги по-малкият брат или сестра са тарикатите, а по-големите вечно са прецакани.)

Та бащата на тези две прекрасни женски същества им оставя в наследство 434 000 български лева, които двете сестрици си делват по братски. Работата на Ева по "усвояването" на средствата стартира с мръсна газ, ама толкова мръсна, колкото е мръсно и издуханото й перхидролено подсъзнание.

image
Цялата публикация можете да прочетете тук - в сайта на parichnipatoci.com



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: patoci
Категория: Бизнес
Прочетен: 85032
Постинги: 42
Коментари: 2
Гласове: 42
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930