Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2018 07:08 - Атаката срещу Скрипал може да е нанесе тежки поражения на умствените им способности
Автор: radiovisioner Категория: Новини   
Прочетен: 784 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Атаката с невротоксично вещество срещу бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия може да е нанесла тежки поражения на умствените им способности и не е ясно дали те ще могат да се възстановят, каза британски съдия, цитиран от Ройтерс и БТА.
Лондонски съд разреши днес да се вземат кръвни проби от бившия шпионин и дъщеря му, за да бъдат проучени от експертите по химически оръжия и да се потвърди заключението на британската лаборатория за военни изследвания Портън Даун.
Произнасяйки решението си, съдия Дейвид Уилямс каза, че според неназован консултант, лекуващ двамата Скрипал, бившият руски шпионин, превърнал се в двоен агент, предавал информация на Великобритания, и дъщеря му са силно упоени, некомуникативни са и е невъзможно да се каже кога и до каква степен може да възстановят умствените си способности.
Двамата са в стабилно физическо състояние и са лекувани въз основа на презумпцията, че биха искали да останат живи, казал консултантът според съдията от Лондонският съд за закрила, който взема решения за благосъстоянието на хора, които не са в състояние да правят това сами.
Според неназован анализатор от Портън Даун кръвните проби, взети от Сергей и Юлия Скрипал, са показали, че двамата са били изложени на действието на нервнотоксичен реактив. Пробите са показали присъствие на нервнотоксично вещество от рода на "Новичок" или много близък до него реактив, постанови в решението си съдията.
Сергей и Юлия Скрипал остават в "критично, но стабилно състояние", съобщи днес директорът на болницата в Солсбъри, където са настанени двамата, предаде Франс прес.
Сара Чарлз-Баркс каза още, че вече е излязъл от болница британският полицай, който също е бил изложен на нервнопаралитичното вещество, използвано срещу бившия руски разузнавач, превърнал се в двоен агент, шпионирал в полза на Великобритания, и дъщеря му.
Сержант Ник Бейли е открил Сергей и Юлия Скрипал в безсъзнание на пейка в Солсбъри, Югозападна Англия, на 4 март.
Подробности за състоянието му няма да бъдат разкривани в името на личната му неприкосновеност, каза Чарлз-Баркс, цитирана от Асошиейтед прес.
48 човека са потърсили съвет в болницата в Солсбъри след атаката с нервнопаралитично вещество. Те били прегледани и получили съвети.
"Хората ме питат как се чувствам - но наистина няма думи, за да опиша как се чувствам точно сега", каза самият Бейли в изявление, разпространено от местната полиция в Солсбъри, предаде Ройтерс.
"Сюрреалистично е думата, която не спира да изниква в съзнанието ми, и това наистина е напълно сюрреалистично", коментира той. 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 856898
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930